Računalnik, ki je primeren za vas.

Mnogi ne vedo v kaj se spuščajo, ko kupujejo računalnik. Nekateri bodo celo kupili računalnik, ki je njim najbolj všeč in bodo s tem kupili računalnik, ki je veliko predober za to za kar ga bodo uporabljali ali pa bo sm računalnik preslab in bodo rabili novega, boljšega. Zato se pred nakupom najprej vprašamo za kaj bom računalnik sploh uporabljal, s tem mislim ali ga bomo uporabljali za igranje igric, grafično oblikovanje, ali samo za to da bomo prebrali novice.

računalnikČe imate namen,  da boste na njem igrali video igre, potrebujete računalnik ki bo imel zelo zmogljiv procesor, grafično kartico in seveda dovolj RAM-a. Za tak računalnik boste odšteli od 1000 evrov pa tudi do 10000 evrov. Za grafično oblikovanje potrebujete zmogljivo grafično kartico. Če pa bi radi imeli računalnik zato, da boste na njem spremljali novice pa ne potrebujete računalnika  za več kot 500 evrov. Druga alternativa pa je, da si kupite pametni telefon, ki je cenejši kot računalnik.

Naslednja častnost, ki jo moramo upoštevati je ali bomo računalnik imeli na enem mestu ali ga bomo prenašali. V primeru, da bomo računalnik prenašali je seveda priporočeno da kupite prenosni računalnik ki je manjši, lažji, tanjši je pa res da boste zanj odšteli več kot  pa bi za stacionarni računalnik, ki je isto zmogljiv.

In potem je tukaj tudi programska oprema, ki bo delovala na vašem računalniku, v prvi vrsti mislim na operacijski sistem (OS) to so npr. Windows 7, 8, 8.1, 10… Operacijski sitem je v večina primerih naložen že na samem računalniku tako, da s tem ne boste imeli težav, sicer pa to tudi ni neka kvantna fizika tako da se tudi sami lahko naučili naložit operacijski sistem. Potem pa potrebujete samo še ostale programe, ki jih boste uporabljali za delo na računaliku ali so to kakšni urejevalniki besedil(Microsoft Word), za izdelavo predstavistev(Microsoft Power Point)… Če se bodte spustili v nakup računalnika upoštevajte te korake in boste dobili primeren računalnik za vaše delo.