Ali so zobni vsadki večni?

Ko gre za naše zobe postanemo največkrat zel občutljivi. Predvsem ko govor nanese, da se našega zoba ne da več rešiti ali pa, da je poškodba zoba prehuda. Na doktor1a.com/zobni-vsadki lahko izveste ali so zobni vsadki primerni za vsakogar in ali lahko pri namestitvi pride do nezaželenih učinkov. Zobni vsadki ali implantati kot jih poznamo iz strokovnega izraza v zobozdravniški stroki, predstavljajo nadomestek našega zoba, ki se ga namesti na kovinski vsadek. Zobni vsadki se izdelujejo po meri in so unikatni, kakor je tudi unikaten naš vsak zob posebej. Zobna kovina, ki se pričvrsti v našo dlesen je sestavljena iz biokompatibilnih kovin, ki so najboljši približek naši prvotni zobni korenini. Za kovinsko zmes se največrat uporablja titan saj le ta povzroča najmanj alergijskih reakcij. zobni vsadki

Pravzaprav gre  za najčvrstejšo kovino, s katero lahko nadomeščamo vsako našo kost ali zglob. Zobni vsadki se izdelujejo iz keramike, ki prav tako velja za najčvrstejši material, ki se odlično obnaša pri vseh gibih in obrabah. Postopek, kot ga poznamo danes se z manjšimi popravki izvaja že od približno 20. stoletja. Zobni vsadki in ostali elementi, ki so potrebni za ureditev so strokovno pregledani in narejeni, da se oblika in barva kar se da najbolj prilega našemu zobu. Pred prvo namestitvijo so zobni vsadki izdelani v zelo močni beli barvi.

Gre za osnovno barvo keramike, ki se uporablja za izvedbo. Po uspešno zaključeni probi se zobni vsadki prilagodijo posamezniku in se izbere barva. Ko zobni vsadki dobijo primarno barvo se ročno pobarva vsak zob posebej in se ga v peči pregreje, da se barva poduši. Po opravljenem zalednem dedu je čas za namestitev. Zob se namesti tako, da se ga privije in prilepi na kovinski vsadek, ki smo ga namestili vsak dva tedna prej. Kovinski vsadek namreč potrebuje nekaj dni da se rana zaceli in uredi. Naj po namestitvi vaš nasmeh zopet zažari.