Tepihi za avto so nujna oprema vsakega avtomobila

Želite notranjost vašega avtomobila ohraniti kar se da čisto? Potem so tepihi za avto obvezna oprema v vašem jeklenem konjičku.

Vsi poznamo tisti nadležen občutek, ko je zunaj sneg ali pa veliko dežja in posledično polno luž na cesti, mi pa moramo kar se da suhi priti do avta. Ni ravno prijetno, kajne? Dežnik nam sicer lahko pomaga ohraniti suh zgornji del telesa, prav nič pa pred mokroto in umazanijo ne more obvarovati naših čevljev. Hočete ali nočete, v avto boste morali stopiti z mokrimi podplati čevljev. Če je zaradi snega s peskom posipana cesta, boste v avto prinesli tudi nekaj tega. Otroci so sploh znani po tem, da se ne morejo upreti skakanju v luže ali blato, briga njih, kam bodo nesli vso umazanijo. Tudi poleti se umazaniji ne morete izogniti, če ne drugega boste v avto nanesli polno prahu, sploh če boste hodili po suhi in prašni gozdni poti.

tepihi-za-avto
Notranjost našega avtomobila lahko pred vsem tem zavarujejo tepihi za avto. Umazanija v avtu s tem sicer ne bo izginila, vendar se bo nabrala le na tepihu, ki ga nato enostavno otresete ali pa operete in že je vaš avto ponovno čist. Enostavno, kaj?
Najboljši tepihi za avto so tisti, ki so narejeni po meri, kar pomeni, da se 100 % prilegajo vašemu avtomobilu, vsebujejo pa tudi originalne pritrditvene čepe, ki zagotavljajo, da tepih ne bo drsel po avtu. Čepi naj bodo prilagojeni blagovni znamki in modelu vozila, da se bodo prilegali obstoječim čepom v vozilu, narejeni pa naj bodo iz PVC plastike, kar pomeni, da se ne bodo zlomili. Pomembno je tudi, da so kar se da enostavni za čiščenje, zato se izogibajte tepihom z izgledom kock, saj jih je veliko težje očistiti. Vzemite raje tepihe z ravno linijo in brez ostrih robov, ki se zlahka očistijo. Za tovrstne tepihe obstajajo tudi čistila, za katera ne potrebujete vode. Čistilo zgolj popršite po tepihu in ga obrišite.

Nujno si torej kupite tepihe za avto, če ga želite ohraniti čistega.