Katera stretch folija je najboljša za vašo uporabo

Stretch folija ali raztegljiva folija je namenjena pakiranju škatel in palet. Na tej povezavi je ugodna cena za vse vrste folij za domačo, pisarniško in industrijsko uporabo. Sodobna stretch folija je narejena s pomočjo nano tehnologije, kar pomeni, da je lahko tanjša in vseeno enako močna, vendar je zaradi tega za vas cenejša, za okolje pa manj obremenjujoča. Če si hočete zagotoviti najbolj ugodne cene, je nujno, da pokličete proizvajalca, ki bo preučil vašo situacijo pakiranja in vam svetoval, katera folija je najbolj optimalna za vašo uporabo. Tako boste prihranili.

 

 

Stretch folija je različnih širin in navitij, odvisno je zakaj jo potrebujete. Če boste z njo zavijali ročno, potem boste kupili manjše navitje kot, če boste uporabljali strojno zavijanje paketov in palet. Namreč stretch folija se uporablja pri pakiranju in zavijanju predmetov, hrane ter škatel in palet zato, da se tovor zaščiti pred prahom, vlago in razsutjem. Ta folija neverjetno drži skupaj vse škatle, da ostanejo na paleti med prevažanjem.

Uporablja se v skladiščih, proizvodnji, v pisarnah ter tudi v gospodinjstvih. Lahko je prozorna, da se vidi skozi njo. Lahko je prozorna in hkrati obarvana v katero izmed zanimivih barv, da lahko v skladišču palete takoj ločite. Nekateri pa si želijo neprosojne folije, tudi obarvane ali potiskane z lastnim logotipom in sporočili. Vse to vam lahko proizvajalec zagotovi.

Standardna stretch folija je vedno na razpolago pri proizvajalcu. Če pa potrebujete kakšno posebno dimenzijo, ki ni klasična, potem boste morali malo prej naročiti tako folijo, da vam jo proizvajalec naredi in pravočasno zagotovi za vašo proizvodnjo. S folijo boste veliko lažje delovali in razpošiljali svoj tovor, kot če je ne bi uporabili, ker se lahko tovor razsuje in se uniči ali poškoduje. Zaradi tega nastane dosti večji strošek, kot če nabavite ustrezno folijo in škatle med seboj dobro povežete na paleto, da jo lahko viličarji po potrebi prevažajo po prostorih in natovorijo na vozila.