Kakovostne, funkcionalne in udobne sedežne garniture za vsak dom

Ste se odločili, da boste zamenjali sedežno garnituro, pa ne veste, kakšno bi izbrali. V podjetju Volino svetujejo, da izberete kakovostne, funkcionalne, udobne in hkrati trpežne sedežne, ki jih najdete v njihovi ponudbi. Da pa bo vaša izbira lažja, je v nadaljevanju predstavljenih nekaj nasvetov za uspešen nakup sedežne.

Pri izbiri sedežne garniture bodite pozorni na:
Dolžina sedežne garniture
Pred nakupom se seznanite z dimenzijami prostora, kjer bo postavljena sedežna garnitura. Na tloris ali skico prostora lahko postavite različne modele sedežnih garnitur primernih dolžin, da vidite, katera bo najboljša izbira za vaš prostor.
• Višina sedežne garniture
Kot je pomembna dolžina sedežne garniture, je tudi višina naslona. Za klasično višino stropa 2,5 m je bolje izbrati nižje modele sedežne garniture, da prostor ne bo videti prenatrpan. Če pa ste v prostorski stiski, potem izberite sedežno garnituro brez naslonov, saj je videti bolj minimalistično.
• Sestava sedežne garniture
Tudi sestava sedežne naj bo prilagojena prostoru, ki ga imate na voljo, pa seveda vašim željam ter potrebam. Danes velja, da je sedežna garnitura prostor za počitek in sprostitev, temu so prilagojene tudi sedežne – trosed s podaljškom, ki je namenjen udobnemu ležanju in počitku. Če v dnevnem prostoru nimate dovolj prostora za podaljšek, izberite model chaise longue, pri katerem se podaljšani del lahko izvleče samo na eni strani ali na obeh.
• Materiali in barve
Potem morate izbrati še material in barvo sedežne garniture. pred nakupom se pozanimajte, s katerih materialov je sedežna garnitura narejena. Najbolje bo, če bo narejena iz trpežnih in hkrati zdravju in okolju prijaznih materialov. Pri izbiri barve garniture strokovnjaki svetujejo svetlejše barve, če imate manjši prostor. Temnejše pa priporočajo za večje in svetle prostore.
• Cena sedežne garniture
Cena posamezne garniture je odvisna od oblike, velikosti, izbranih materialov, proizvajalca in še mnogih drugih stvari.