Zakaj je revma nevarna bolezen in kako jo prepoznate

Revma je izraz za veliko bolezni, ki jih imenujemo z eno besedo revma, vendar so revmatična obolenja zelo različna med seboj in jih je tudi težko prepoznati, saj so simptomi podobni drugim boleznim. Če imate težave s sklepi, vas trga in boli v njih, je to eden od prvih znakov revme, ni pa nujno, da gre res zanjo. Revmo lahko diagnosticira samo zdravnik, ki vas bo pregledal in naredil številne raziskave, da bo ugotovil, ali gre res za revmo in ali potrebujete zdravljenje ter katero.

revma

Če se revma zgodaj in pravilno diagnosticira, je potem tudi jasno, kako jo zdraviti in so učinki precej dobri. Zdravniki ne vedno točno, iz kje revna izhaja. Je pa dejstvo, da gre za obrabo sklepov in hrustanca, kar največkrat povzročata slaba prehrana in pa tudi prekomerno delo s tistim delom telesa, ki je problematičen.

Napačno je prepričanje, da je revma samo v sklepih in udih. Dejansko ta zahrbtna bolezen lahko zajame tudi notranje organe, med katera spadajo lahko tudi pljuča. V teh primerih je izjemno nevarna in jo je nujno zdraviti na pravilen način, kar lahko odredi le zdravnik. Zato ne ignorirajte znakov, ki lahko kažejo na revmo in obiščite zdravnika, ki vam bo lahko pomagal po potrebi in na pravilen način.

Revma se zdravi z zdravili in različnimi terapijami, ki jih poznata uradna medicina in fizioterapija. Skednja zelo pomaga pri teh obolenjih, da se tkiva hitreje obnovijo, vsekakor pa brez pravilne prehrane ne bo šlo. To bolezen največkrat dobijo starejši ljudje, vendar tudi mladi niso izvzeti, niti otroci, zato tudi pri njih ne ignorirajte znakov in jih peljite na pregled.

Za vaše zdravje največ lahko seveda vi naredit tako, da se dobro prehranjujete in zdravo, se izogibate vsemu, kar je škodljivo, telovadite in zmerno gibljete na svežem, zraku in se izogibate stresu. Skrb za zdravje tudi pomeni, da greste na pregled, ko je to potrebno. Poskrbite zase in se naročite na pregled.