Slovenski med je najboljši eden najboljših na planetu

Med je že od nekdaj super živilo, ki varuje naše zdravje. Tu je ponudba slovenskega medu, ki ima certifikat pristnosti in domačnosti, da ste lahko gotovi, da boste dobili le kakovosten in čisti med srčnega proizvajalca iz Slovenije. Slovenski med je eden najboljših na svetu in ga vsi cenijo, zato se prodaja v tujino v večjih količinah in zelo drago. Srečo imamo, da je to super živilo na naših tleh zelo ugodno in izjemno kakovostno. Če boste šli v tujino, boste ugotovili, da tam pravega medu v trgovini ne poznajo, ampak le izdelke iz sladkorja, ki pa so zdravju zelo nevarni.

 

Kateri med boste izbrali? Na razpolago jih je nekaj vrst, od kostnatega, cvetličnega do posebnih vrst, ki jih točijo takrat, ko te rastline cvetijo. Nekateri so temni, drugi svetli in bolj tekoči ali bolj kristalni, odvisno je od cvetnega prahu, ki so ga čebele nabrale. Uživate ga lahko v sladicah, čajih, na kruhu z maslom in kar tako, vendar pazite, ena žlička je dovolj.

Med nam uravnoteža imunski sistem in nas brani pred prehladi, zato je izjemno popularen. Jeste pa ga lahko poleti in pozimi, ko vam ustreza. Nekateri čaje sladkajo izključno z medom ter ostale jedi tudi, saj je bistveno bolj zdrav od sladkorjev. Čebele imajo med za svoje mladice za zarod in večinoma, ko je ugodno leto, ga pridelajo preveč. Zato ga čebelarji iztočijo iz panjev in čebele neutrudno zopet naberejo novega.

Vestni čebelarji pustijo dovolj medu, da lahko čebele preko leta preživijo in predvsem pozimi, ko ne morje iz panja, ker bi drugače zmrznile. Nekateri pa jih krmijo s sladkorji, kar je slabo in ti ne dobijo certifikata, da je med pristen ter ekološki. Seveda boste to zaznali tudi sami glede na okus medu vam bo takoj jasno, ali gre za pristnega ali ne. Zato izberite vedno preverjenega proizvajalca medu.

Medu ne potrebujte prav veliko, nekaj kozarcev na leto, vendar pa je pametno si ga priskrbeti takrat, ko ga je največ. Velikokrat ga zaradi slabe letine zmanjka, zato ga naročite že sedaj, dokler je še na razpolago. Preverite, kateri okusi so sedaj na razpolago in če ni vašega najljubšega, morate nekoliko počakati, da se leto obrne in da ga čebele naberejo.