Kakšne prednosti prinaša lončena peč na drva?

Lončena peč je že od nekdaj popularna, od kar jih zidajo in ena najbolj učinkovitih ter prijetnih ogrevanj, kar jih poznamo. Ogrevan a naravna drva, ki zrastejo v naravi vzgojenih gozdovih in oddaja prijetno nežno toploto za vso družino. Pa še za hišne ljubljence ja poskrbljeno, ki radi spijo ob njih sli na njih, odvisno od izvedbe peli. Vendar ni vseeno, kateri mojster jo naredi, mora svoj posel res obvladovati, zato si poglejte tole priporočilo na tej povezavi www.pecarstvo-hrovat.si/kaj-delamo/loncene-in-krusne-peci-hrovat/loncene-peci. Ne boste verjeli, kaj vse znajo narediti, umetniška dela in običajne klasične peči za ogrevanje prostorov, sanitarne vode in lep ambient v prostoru. Prednost so njihovi kaminski vložki, ki ne puščajo nobenih plinov v prostor in so povsem varni.

 

Da bo lončena peč dobro ogrevala vse prostore, mora biti pravilno narejene. So različnih velikosti in moči ogrevanja. V majhnih prostorih morajo biti šibkejše peči, v velikih, kjer se ogreva tudi več prostorov hrkati in celo nadstropij, pa naj bodo večje peči. Lahko so tako narejene, da se na njih sedi, leži počiva ali celo kuha. Odvisno je, kakšne potrebe imate.

Klasična lončena peč je hitro narejena, ker ima klasičen kaminski vložek že narejen in jo lahko mojster naredi v roku neka dni. Zunanjost se da kar dobro prilagoditi. Medtem ko lončena peč po naročilu stane nekoliko več in je nanjo treba počakati kakšen mesec, ker se posebej naredi dimenzijo kamionskega vložka za ta namen.

Posebna dizajnerska lončena peč pa je unikatna, narejen posebej po okusi in naročilu stranke ter vsebuje posebne elemente estetskega videza, ki dajejo peči vrhunski videz. Te peči so prava umetniška dela in so že zaradi tega zelo vredna. Tudi odšteli boste zanjo prevej več denarja ter počakati boste morali. Taka peč se lahko izdeluje tudi do tr mesece, ker je tako posebna in zahteva inovativno ter natančno delo.