Kamin

Mrzli dnevi so že tukaj in nekateri so že začeli z ogrevanjem njihovega doma. Eden izmed mnogih načinov ogrevanja so tudi kamini. Kamin pa zelo lepo izgleda v dnevni sobi in tudi naredi malo romantičnega vzdušja. Izbira kamina je včasih zelo težka izbira, saj vsi hočemo nekaj kvalitetnega in tudi, da bo lepo izgledal. Kvalitetni kamini, kjer pa imajo tudi veliko izbiro pa najdete v trgovini Kamini Klemenc.

 

Kamin je lahko res dober način ogrevanja. Zraven tega pa nas pogled na ogenj tudi pomiri in naredi tudi romantično vzdušje. Največkrat pa ga postavimo v dnevno sobo ali pač nek osrednji prostor kjer se največ družimo. Seveda je vaša odločitev kam ga sploh hočete postaviti. Ampak kakšna dnevna soba je za moje mnenje najboljši prostor. Si predstavljate branje knjige na kavču in zraven še pogled na ogenj v kaminu. Sliši se kot v kakšnem filmu, ampak lahko si pa ta prizor naredite kar sami. V trgovinah, kjer bomo kupili kamin pa se pozanimajmo kateri je najboljši glede na naš dom, da ne bomo po nepotrebnem porabili več kuriva, kot pa ga potrebujemo, če izberemo tisti pravi.

Kamini so pa treh vrst. Poznamo toplozračne, toplovodne in akumulacijske kamine. Pri toplozračnih so preko rešetke, kot kurjavo se pa uporabljajo drva ali peleti. Potem so toplovodni kamini, kjer ogrevamo preko centralne napeljave, torej potrebujemo tudi elektriko za ogrevanje. Seveda slaba stran teh kaminov je, da ko ni elektrike ne moremo ogrevati doma. Potem pa je še tukaj akumulacijski kamin. Teh ljudje največ kupijo in pa dobra lastnost je, da ogrevajo dom še par ur po tistem, ko se kurjenje konča. Tukaj se pa uporabljajo za kurjavo samo drva.

Kamini so dober vir ogrevanja, je pa res, da imajo eno slabo lastnost in to je, da se kvaliteta zraka zaradi kurjenja poslabša v stanovanju ali hiši.