Strokovna fizioterapevtska obravnava na vašem domu

Fizioterapija je uradna veja medicine, ki ima licenco za delovanje. Profesionalna fizioterapevtska obravnava se odvija na klinikah, na domu ali online z usposobljenimi in certificiranimi fizioterapevti. Na razpolago imate državne ustanove ali zasebne, katere se izjemno razvijajo, imajo super osebje in pa moderne aparate ter dovolj časa za vsakega pacienta, ki ga obravnavajo, zato so izjemno uspešni, tudi do 98 %. Pregled za vas je brezplačen, ker bo fizioterapevt najprej ugotovil, v kakšnem stanju ste vi ali vaš član družine in bo podal mnenje, do katerem mere se lahko težava sanira in v kolikšnem času ter za za kakšen denar. Če se boste strinjali, bo začel.

 

Fizioterapija je najbolj učinkovita prav na domu ali online, to pa zato, ker je pacient bistveno bolj sproščen in se res posveti vajam ter zdravljenju in ne temu, kako bo prišel na drugo lokacijo. Za pacienta je najbolj stresno to, da se mora nekam peljati še posebej, če je nepokreten ali slabo pokreten, se težko obleče in mora prositi domače za pomoč ter njihov čas. Veliko pacientov tega noče, zato je dobrodošlo, da terapevt pride v domače okolje, ki ga je pacient navajen in je sproščen.

Vendar seveda lahko določene terapevte obiščete tudi na kliniki, kar velja še posebej za mlajše ni športnike, ki bi radi izkoristil dotolčene aparate za regeneracijo mišic in težav po poškodbi. Vsekakor se boste po posvetu s terapevtom odločili, katero obliko terapij in kje jih boste prejemali ter kako boste sodelovali.

Fizioterapija ima nalogo, da spet spravi bolnika v normalno življenje glede gibanja in motorike ter delovanja v vsakdanjem življenju, da se njegova kvaliteta življenja spet izboljša tako, kot je bila. V večini primerov se da, v nekaterih redkih pa ne. Dosti je primerov, ko je treba biti zelo potrpežljiv in delati korak za korakom nekaj mesecev, da se spet pride do določenega želenega stanja. Izkušen terapevt bo znal bolnika k temu spodbuditi.